Україна закликає ООН вимагати від Росії негайного припинення агресії

Україна закликає ООН вимагати від Росії негайного припинення агресії

Україна вимагає негайного припинення російської агресії / Фото: Getty Images

РФ має понести відповідальність за грубе порушення міжнародного миру та безпеки.

Україна закликає країни-члени ООН вимагати від Росії негайного припинення агресії на Донбасі та незаконної анексії Кримського півострова.

Про це йдеться в заяві українського МЗС стосовно 41-ої річниці резолюції Генеральної асамблеї ООН "Визначення агресії".

У зовнішньополітичному відомстві нагадують, що за два роки збройної російської агресії кількість жертв серед цивільного населення, за оцінками ООН, сягнула більше 9 тисяч, щонайменше 20 тисяч осіб отримали поранення, кількість вимушених переселенців з зони конфлікту обраховується мільйонами.

У МЗС наголошують, що Росія залишається спонсором тероризму в Україні, продовжуючи надавати фінансову, матеріальну та військово-технічну підтримку терористичним організаціям в Україні, нерідко під прикриттям так званих "гумконвоїв".

"Українська сторона закликає країни-члени ООН вимагати від РФ негайного припинення актів агресії проти нашої держави, виведення збройних сил РФ з території України, припинення порушення повітряного, морського та сухопутного кордону, припинення постачання зброї та військової техніки бойовикам-найманцям терористичних організацій, скасування будь-яких актів, спрямованих на легалізацію незаконної анексії Кримського півострова, та його деокупації", - йдеться в повідомленні.

У заяві також наголошено, що Росія, як країна-агресор, має понести міжнародно-правову відповідальність за грубе порушення міжнародного миру та безпеки.

Нагадаємо, що президент Молдови вимагає вивести російські війська з Придністров'я.

Повʼязані теми:

Наступна публікація