Україна засудила спалення прапора під час святкування Дня незалежності у Польщі та очікує реакції

Україна засудила спалення прапора під час святкування Дня незалежності у Польщі та очікує реакції

Фото: Reuters

Посольство України готує офіційну ноту до Міністерства закордонних справ Польщі з приводу інциденту.

У Польщі під час "Маршу незалежності" у Варшаві спалили прапор України. Такі дії різко засудило посольство України в Польщі і затребувало реакції з боку Польщі на цей інцидент. Про це заявив тимчасовий повірник у справах України в Польщі Василь Зварич, передає Укрінформ.

Зварич наголосив на тому, що такі дії ображають національні символи суверенної та сусідньої для Польщі держави та є неприйнятними.

"Звичайно, боляче було дивитися на такі ганебні дії. Гадаю, що переважній більшості поляків, які по-дружньому налаштовані до українців, також огидно було спостерігати за спаленням прапора. Дії, які ображають національні символи суверенної, а тим більше дружньої сусідньої держави, якою є Україна, є неприйнятними і не повинні стватися у країні, з якою ми розвиваємо стратегічне партнерство", – сказав він.

Зварич також наголосив, що українська сторона очікує від польської невідкладної реакції та висловив сподівання, що зловмисники понесуть покарання, а таких інцидентів у майбутньому не буде.

Крім того, Зварич повідомив, що посольство України готує офіційну ноту до Міністерства закордонних справ Польщі з приводу інциденту.

Нагадаємо, 11 листопада Польща відзначала День незалежності. У Варшаві відбувалися публічні зібрання, демонстрації, марши та протести. Також у президентському палаці влаштували офіційні заходи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація