Українцям дали поради, як поводитися в Таїланді під час жалоби

Українцям дали поради, як поводитися в Таїланді під час жалоби

Фото: Reuters

Впродовж офіційної жалоби, яка розпочалася 13 жовтня і триватиме рік, у Таїланді носитимуть одяг переважно чорного кольору.

Через смерть короля Таїланду Пхуміпона Адульядета у МЗС наголошують на необхідності врахування відповідних поминальних правил.

Про це йдеться у повідомленні МЗС.

Зокрема, іноземним туристам бажано утримуватися під час жалоби від носіння в публічних місцях, насамперед Бангкоку, відвертого одягу чи одягу у яскравих, різнобарвних кольорах.

Водночас, використання одягу для купання та відпочинку в спеціально визначених для цього місцях (басейни, морське побережжя тощо), не повинно викликати зауважень.

"Рекомендуємо також вести себе стримано у публічних місцях та виявляти повагу до почуттів та традицій тайського народу. Просимо врахувати, що згідно тайського законодавства, будь-які прояви неповаги до Короля чи членів Королівської родини, включаючи коментарі в соціальних мережах, можуть каратися тривалими термінами позбавлення волі до 15 років", -застерігають у відомстві.

Українців, які планували відвідати в Таїланді розважально-концертні програми, традиційні для цієї країни фестивалі та виставки, просять врахувати, що багато з них на період офіційної жалоби скасовано, а деякі перенесено на пізніші дати.

Нагадаємо, 13 жовтня, помер Король Таїланду Пхуміпон Адульядет. Про це повідомляє Reuters із посиланням на королівський палац. 88-річний Адульядет раніше потрапив до лікарні. 10 жовтня ЗМІ повідомили, що його стан погіршився, йому зробили позаниркове очищення крові. Люди молилися за свого правителя під стінами лікарні, де він перебував.

Король Таїланду Пхуміпон Адульядет помер у віці 89 років

Король Таїланду Пхуміпон Адульядет помер у віці 89 років

Повʼязані теми:

Наступна публікація