Українка, яка 10 років прожила в Туреччині: переворот у країні був прогнозованим

Українка, яка 10 років прожила в Туреччині: переворот у країні був прогнозованим

Фото: Reuters

Українка Анна наголосила, що влада майже не контролює армію. 

Наразі в Туреччині скалася ситуація, яка свідчить про те, що влада не контролює армію, а спроба державного перевороту була прогнозована. Таку думку в коментарі ТСН висловила українка Анна Ескіна, яка вже десять років мешкає у турецькому місті Ізмір.

"Річ у тім, що на сьогодні в країні, ясна річ, армія не підвладна президентові і, звичайно, такі дій (спроба перевороту – ред.) були заздалегідь прогнозовані", - розповіла нам Анна.

Вона також розповіла, що минулої ночі в Ізмірі було набагато спокійніше, ніж у Стамбулі та Анкарі, хоча людей все одно кликали на вулиці. Вона також додала, що люди виходили на підтримку президента Туреччини тільки заради того, щоб зберегти чинний устрій.

"Зараз усіх закликають вийти на вулиці і відстоювати релігію. Це дуже важливий такий акцент – саме релігію. Не будь-що інше, а релігію і світову демократію", - наголосила Анна.

Вона також зазначила, що багато людей виходять на вулиці на підтримку владу не з доброї волі. За її словами, вони змушені підтримувати чинну владу, щоби зберегти робочі місця. Особливо ті мешканці, які прибули до Туреччини із Сирії.

"Вони (заколотники – ред.) будуть розгойдувати Стамбул і Анкару, намагаючись підняти народ і маси, щоби Ердоган передав свої повноваження. Однак, я думаю, що він цього робити не збирається доти, поки не стане зрозуміло наскільки серйозно для нього це може повернутися", - додала Анна.

Нагадаємо, група військових вчинила в ніч проти 16 липня спробу збройного перевороту в Туреччині. Бунтівники захопили кілька вертольотів і танків, перекрили мости через Босфор у Стамбулі і стали обстрілювати з повітря урядові будівлі в Анкарі, а також перешкодили роботі каналів TRT і CNN Turk.

Через кілька годин після оголошення про переворот силам, лояльним Ердогану, вдалося змусити бунтівних військових здатися.  Кількість турецьких військових, заарештованих у зв'язку зі спробою перевороту в країні сягнула 1563 осіб. 

Внаслідок спроби державного перевороту і придушення повстання загинули щонайменше 104 людей, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на турецьке агентство Anadolu. За уточненими даними, 1154 людини отримали поранення.

В основному зіткнення відбувалися в столиці Туреччини Анкарі і найбільшому місті країни Стамбулі. Загинули не менше двох осіб із числа співробітників поліції, які охороняли готель на курорті Мармаріс, де зупинявся президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Спроба військового перевороту у Туреччині: хроніка подій

Спроба військового перевороту у Туреччині: хроніка подій

Повʼязані теми:

Наступна публікація