Українка, яка працює в аеропорту Брюсселя, вбереглася від смертельного вибуху завдяки вихідному

Українка, яка працює в аеропорту Брюсселя, вбереглася від смертельного вибуху завдяки вихідному

Українка, яка працює в аеропорту Брюсселя, вбереглася від смертельного вибуху завдяки вихідному

Епіцентр теракту стався за 15-20 метрів від дверей у зоні вильоту.

Сьогодні, 22 березня, в аеропорту Брюсселя в Бельгії сталися два терористичні вибухи. Офіційної кількості жертв поки що не відомо. Різні джерела називають від 13 до 21 особи. Ще десятки людей отримали поранення. Також лунали вибухи на двох станціях метро в центрі міста.

Неподалік епіцентру вибуху в Брюссельському аеропорту працює українка, яка переїхала жити до Бельгії, імені просить не називати. Бомба розірвалася якраз біля стійки авіакомпанії American.

"Вибух був у зоні вильоту, метрів 15-20 від дверей. Далі починаються рамки металошукача, шахіди б не пройшли, але і цього вистачило. І начебто на станції метро вибух також стався перед рамками. В аеропорту стійка American і стійка російського "Аерофлоту" – поруч. Навпроти – chek-in "Ізраїльських авіаліній". Ось і гадай тепер, кому призначався епіцентр вибуху", – розповіла жінка в коментарі ТСН.ua.

Сьогодні українка була вихідна. Це і вберегло її від теракту.

"Я сьогодні не працювала, слава Богу. Моє робоче місце зовсім поруч від стійки American. На час вибуху зміна нашої авіакомпанії ще не почалася, сподіваюся, що з нашими працівниками все гаразд. Не можу додзвонитися – усі телефонні лінії відключені. Змогла додзвонитися колезі, вона якраз їхала на роботу – їй також пощастило не бути там під час вибуху".

Українка говорить, що в Брюсселі призупинили роботу всього громадського транспорту. У столиці Бельгії, а також у сусідніх населених пунктах посилені заходи безпеки:

"Закрите метро, транспорт у Брюсселі взагалі не працює. Думаю, сьогодні буде бурхливий день. Чую сирени поліції біля сусідньої залізничної станції. Але не факт, що щось трапилося – вони завжди з сиренами їздять. Але сьогодні особливо".

Нагадаємо, 22 березня два вибухи прогриміли в аеропорті Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом. ЗМІ повідомляють, що на летовищі вибуховий пристрій привів у дію терорист-смертник.

Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" та "Шуман".

За попередніми даними, загинула 21 особа.

Співробітникам усіх структур Євросоюзу дали розпорядження залишатися в закритих приміщеннях або у себе вдома у зв'язку з вибухами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація