Українське питання затьмарило Сирію на переговорах європейських лідерів із Обамою

Українське питання затьмарило Сирію на переговорах європейських лідерів із Обамою

Фото: Reuters

У ЄС уже не говорять про швидку перспективу виборів на Донбасі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель після переговорів із президентом США Бараком Обамою та лідерами Франції, Великої Британії, Італії та Іспанії констатувала погіршення ситуації на Донбасі. Переговори лідерів країн тривали більше години, йдеться в сюжеты ТСН.19:30.

Учасники зустрічі домовилися зберегти санкці проти Росії. Як повідомляє Білий дім, Обама та лідери європейських держав занепокоєні, що жодна домовленість по режим тиші не протрималася довго. "Про санкціі через Сирію ми сьогодні не говорили, однак обговорили українські. Президент Америки і всі ми підтвердили, що підтримуємо. Ми хочемо бачити прогрес у Мінському процесі. Але поки я мушу визнати, що прогресу не бачимо", - наголосила за підсумками перемов канцлер ФРН.

Меркель навіть не стала говорити про "місцеві вибори", на яких останнім часом вголос наполягали чимало європейських політиків. А керівник іспанського уряду Маріано Рахой заявив про потребу встановлення реального режиму припинення вогню для того, щоби вибори можна було проводити. "Ми не могли уникнути питання України. Ми всі ще раз засудили незаконну анексію Криму. Ми наголошуємо на потребі дотриманні Мінських домовленостей. Потрібен реальний режим тиші, щоби можна було провести вибори в певних районах Донецької та Луганської областей", - наголосив політик.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Світові лідери домовились зберегти санкції проти Росії

Світові лідери домовились зберегти санкції проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація