Українську групу Ot Vinta не пустили до Польщі через підтримку УПА

Українську групу Ot Vinta не пустили до Польщі через підтримку УПА

Українську групу Ot Vinta не пустили до Польщі через підтримку УПА

Ot Vinta на польському кордоні / Фото: facebook.com/Журавель Юрій

Їх дев'ять годин тримали на кордоні і погрожували анулювати візи.

Українську рокабілі-групу Ot Vinta не впустили на виступ до Польщі через підтримку УПА: місцеві ультрас погрожували спалити сцену у Перемишлі, де місцева українська діаспора збиралася провести свято Купала.

Про це повідомив у Facebook вокаліст колективу та відомий художник Юрій Журавель.

За його словами, мер Перемишля відреагував на погрози ультрас й переконливо рекомендував організаторам фестивалю не запрошувати гурт Ot Vinta. "Мовляв, сил місцевої поліції не вистачить, щоб гарантувати безпеку учасників фестивалю і не варто провокувати поляків присутністю упівських піарників. Свято Купала було скасовано", - зазначив співак у дописі.

Однак Спільнота Солідарності з Україною вирішила запросити Ot Vinta у Варшаву на одну з головних сцен міста. Учасники колективу вирушили в дорогу, маючи на руках офіційний лист від Люблінського Консулату. Проте на польському кордоні після зняття відбитків пальців і перевірки документів артистів відвели до "приміщення з тісним кабінетиком, де вже було чоловік 7 і протягом 9 годин викликали по одному і заповнювали бланки".

Згодом нам пояснили, що прийшов наказ від МВС Польщі не пропускати нас через кордон. Крім того з'явилася загроза депортації і анулювання 5 річних шенгенських віз". - додав Журавель.

Таким чином, Ot Vinta так і не вдалося потрапити до Польщі, група повернулася до України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація