Унаслідок теракту в Анкарі загинули 22 пілота ВПС Туреччини - ЗМІ

Унаслідок теракту в Анкарі загинули 22 пілота ВПС Туреччини - ЗМІ

Фото: Reuters

Офіційно ця інформація не підтверджена.

З 28 осіб, загиблих унаслідок теракту в Анкарі 17 лютого, 22 були пілотами ВПС Туреччини.

Про це повідомляє азербайджанське інформагентство АПА з посиланням на турецький телеканал Ülkе TV. Телеканал зажадав оголосити в Туреччині траур у зв'язку із загибеллю пілотів.

Офіційно ця інформація не підтверджена.

Нагадаємо, увечері 17 лютого в центрі Анкари вибухнув замінований автомобіль. За останніми даними, загинули 28 осіб, 61 отримали поранення. Вибух стався в годину пік в адміністративному центрі турецької столиці, недалеко від штаб-квартири збройних сил, парламенту і урядових будівель.

Командування збройних сил назвало вибух терористичним актом. За словами джерела в спецслужбах, за терактом могли стояти бойовики Курдської робочої партії, яка вважається в Туреччині терористичною організацією.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган через вибух в Анкарі відклав свій візит в Азербайджан, а прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу — поїздку до Брюсселя.

У МЗС зазначили, що українці в результаті теракту не постраждали. 18 лютого через терористичного акту в Анкарі була скасована зустріч глав держав та урядів 11 країн ЄС і Туреччини.

В Анкарі стався потужний вибух

В Анкарі стався потужний вибух

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація