Унаслідок теракту в Стамбулі загинуло восьмеро німців - Штайнмаєр

Унаслідок теракту в Стамбулі загинуло восьмеро німців - Штайнмаєр

9 німців перебувають у тяжкому стані / Фото: Reuters

Раніше повідомлялося про 9 загиблих жителів Німеччини.

Унаслідок теракту в Стамбулі загинули восьмеро громадян Німеччини.

Про це заявив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр із посиланням на турецьке зовнішньополітичне відомство, - повідомляє Reuters.

9 німців перебувають у тяжкому стані.

Зауважимо, що МЗС Німеччини ще не отримало інформації про загиблих і поранених німців від дипломатів на місцях. Раніше повідомлялося про 9 загиблих німців.

Нагадаємо, що теракт у Стамбулі здійснив терорист із "Ісламської держави". Наразі відомо, що терорист 1988 року народження був вихідцем із Сирії. Під час атаки в центрі міста він вбив 11 осіб, 15 отримали поранення і були госпіталізовані.

Зазначимо, у 2015 році у Туреччині пройшла хвиля терактів, яка забрала життя десятків людей. У жовтні в Анкарі пролунав потужний вибух, в результаті якого загинули 97 осіб, 246 отримали поранення. Теракт було здійснено під час мітингу, головною метою якого був протест проти зростання насильства в країні. Ця атака стала однією з найкривавіших в Туреччині за останні роки. Відповідальність за теракт поклали на "Ісламську держави". Також правоохоронці не виключали, що причетними до нападу можуть бути і курдські бойовики. Такі підозри не безпідставні. Курди збільшили кількість нападів у країні після розірвання мирної угоди з турецькою владою.

Турецькі військові активно проводять рейди, знищуючи курдських повстанців. Слід зазначити, що наприкінці минулого року в аеропорту Стамбула пролунав вибух, відповідальність за який взяли на себе саме курди. В результаті теракту одна людина загинула.

Теракти, які були організовані з липня до жовтня минулого року у Туреччині, забрали життя 280 осіб.

При цьому заява Ердогана про те, що Туреччина – головна ціль терористів, не є порожньою. Анкара входить до міжнародної коаліції на чолі зі США, яка веде боротьбу з "Ісламською державою". Цій коаліції фактично протистоїть союз Сирії, Росії, Ірану та частково Лівану. Протистояння цих двох потуг призвело до того, що турецькою авіацією був знищений російський бомбардувальник, що ледве не призвело до військового конфлікту Анкари і Москви

Щонайменше десятеро людей загинули в наслідок вибуху у туристичному центрі Стамбула

Щонайменше десятеро людей загинули в наслідок вибуху у туристичному центрі Стамбула

Повʼязані теми:

Наступна публікація