Уперше за 17 років витрати росіян у мільярди перевищили їхні прибутки

Уперше за 17 років витрати росіян у мільярди перевищили їхні прибутки

Росіяни витратили більше, ніж заробили / Фото: Getty Images

Мешканці РФ були змушені у 2015 році гасити кредити та купувати валюту.

Уперше за 17 років витрати росіян перевищили їхні прибутки.

Відповідні дані оприлюднили у Федеральній службі державної статистики РФ, передає "КоммерсантЪ".

У 2015 році мешканці Росії витратили набагато більше, ніж заробили, оскільки наприкінці року різниця між доходами та витратами громадян була від'ємною та становила 420 мільярдів рублів.

У Росстаті пояснили, що основними причинами такої великої різниці стала необхідність швидко гасити кредити, робити банківські заощадження та купувати валюту.

Втім, структура використання доходів вказує на найпомітніше за останні три роки зниження частки витрат на товари і послуги - до 71,3%, що на чотири процентних пункти менше, ніж у 2014 році.

Слід зауважити, що останній раз, баланс доходів і витрат російських домогосподарств не сходився в масштабах економіки лише в 1998 році.

Нагадаємо, що, за інформацією ЗМІ, у Росії люди з малозабезпечених верств населення будуть отримувати електронні картки для купівлі їжі в магазинах. Відповідну схему адресної продовольчої допомоги підготувало російське Міністерство промисловості і торгівлі. У відомстві пропонують два напрямки допомоги: субсидувати державні електронні карти, за допомогою яких люди зможуть купувати продукти в магазинах, і організовувати пільгове або безкоштовне громадське харчування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація