Уродженець Тунісу зі злочинним минулим. Що відомо про нападника, який вчинив теракт у Ніцці

Уродженець Тунісу зі злочинним минулим. Що відомо про нападника, який вчинив теракт у Ніцці

Фото: Reuters

Злочинець залишився поза увагою розвідки. 

Ввечері 14 липня у Ніцці (Франція) терорист на білій вантажівці в'їхав у натовп та влаштував стрілянину. Внаслідок теракту загинули принаймні 84 людини, серед яких був українець. ТСН.ua зібрав всю інформацію про нападника, яка наразі відома на ці хвилини.

Інцидент трапився близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. 

Після того, як вантажівка зупинилася, терорист вибіг з авто та відкрив стрілянину. Одразу після цього він був ліквідований французькими силовиками. На лобовому склі кабіни залишилось безліч слідів від куль.

Місцеве видання Nice Matin першим написало про те, що нападник – 31-річний чоловік туніського походження. Цю інформацію підтвердила агенція Reuters із посиланням на джерело у правоохоронних структурах. Згодом Nice Matin уточнило, що ім'я терориста -  Мохаммед Лахуайедж Бухлель.

За даними журналістів, за чоловіком не стежила французька розвідка, але він був відомим поліції за низкою злочинів, зокрема насильству та пограбуванню.

Про те, що силовики встановили особу терориста, повідомила і авторитетна французька агенція AFP. Подробиці того, ким був терорист, не наводилися.

Низка ЗМІ повідомляла, що у кабіні водія виявили гвинтівку та гранату, однак джерело AFP, близьке до слідства, повідомило, що вибуховий пристрій був неактивний.

15_7_nice_1

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликала людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава", яку підозрюють у вчиненні злочину, поки що не взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація