Уряд Колумбії оголосив про початок переговорів із ще одними повстанцями

Уряд Колумбії оголосив про початок переговорів із ще одними повстанцями

Фото: Reuters

Для початку переговорів ліворадикали мають звільнити захопленого у полон політика.

Уряд Колумбії 8 лютого розпочне офіційні переговори з другою за чисельністю групою повстанців "Національна визвольна армія" (НОА).

Це станеться після того, як повстанці звільнять політика Одіна Санчеса, захопленого у полон вісім місяців тому, заявив президент Колумбії Хуан Мануель Сантос, передає Reuters.

Очікується, що колумбійський уряд і НОА пізніше оприлюднять графік переговорів, які відбудуться в Еквадорі.

Ліворадикальна НОА, яка налічує близько 2 тисяч бойовиків, вважається терористичною організацією у Сполучених Штатах і Європейському Союзі. Упродовж своєї 52-річної боротьби угруповання викрадала сотні людей, яких обмінювала на гроші або використовуючи в якості тиску на уряд. 

Організація була заснована радикальних католицькими священиками, яких надихнула революція 1959 року на Кубі. Повстанці до останнього часу залишалися активними, нападаючи на нафтові об'єкти, хоча в останні місяці вони випустили багатьох бранців.

Нагадаємо, минулого року Сантос досяг історичної мирної угоди з повстанцями з Революційними збройними силами Колумбії. Але первісна угода була відхилена колумбійськими виборцями в результаті референдуму. Пізніше представники уряду країни та повстанці з FARС підписали нову мирну угоду замість тієї, що була відкинута колумбійцями. За цю угоду Сантос отримав Нобелівську премію миру. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація