В адміністрації Обами стверджують, що російські хакери не мали впливу на вибори у США

В адміністрації Обами стверджують, що російські хакери не мали впливу на вибори у США

Фото: Reuters

До виборчої комісії штату Вісконсин подали документи на перерахунок голосів. 

В адміністрації президента США Барака Обами вважають, що атаки російських хакерів жодним чином не вплинули на вибір американцями Дональда Трампа на президентських виборах.

Результати голосування "точно відображають волю американського народу", передає The New Your Times заяву адміністрації Обами від 25 листопада.

Приводом для такої заяви стало те, що кандидат у президенти від Партії зелених Джил Стайн подала документи до виборчої комісії штату Вісконсин щодо перерахунку голосів на виборах президента США приблизно за годину до закінчення встановленого терміну.  

"Кремль, ймовірно, очікував, що громадський резонанс навколо розкриття інформації, підтримуваної російським урядом з метою дискредитації через листи американських осіб та установ, в тому числі політичних організацій США, порушить питання щодо цілісності виборчого процесу, що могло б підірвати легітимність обраного президента", – йдеться в заяві.

Раніше повідомлялося, що через кілька годин після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах група хакерів, імовірно пов'язана з Росією, атакувала американські аналітичні центри. За словами експертів, за атакою стоїть група Cozy Bear, яку раніше запідозрили у зламі мереж Демократичної партії. 

Російських хакерів звинувачують у спробі викрадення виборчих списків у США

Російських хакерів звинувачують у спробі викрадення виборчих списків у США

До слова, сервери американських демократів уже неодноразово ставали жертвами кібератак. Хакери викрадали в тому числі дослідження про Трампа, а також листування членів Демократичної партії. До атак, за словами експертів, причетні групи Cozy Bear та Fancy Bear. Обидві групи пов'язують з російською розвідкою. При цьому, як писав Economist, Cozy Bear і Fancy Bear працюють на різні підрозділи розвідслужби, і, можливо, певний час команди не знали про існування один одного.

Повʼязані теми:

Наступна публікація