В адміністрації Порошенка відреагували на перемогу Трампа

В адміністрації Порошенка відреагували на перемогу Трампа

Фото: Сайт президента України

У Порошенка зазначили необхідність збільшувати проукраїнську коаліцію у світі.

Україна буде співпрацювати з переможцем виборів президента США Дональдом Трампом

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків телеканалу "112 Україна".

"Питання, яке стоїть перед Україною, - збільшувати українську коаліцію, світову коаліцію, над якою працюють президент, міністр закордонних справ, парламентський комітет Верховної Ради, і збільшувати коаліцію на підтримку України. І сьогодні питання треба розуміти, що в США існує багато важелів і противаг, які побудовані політичною системою в США. Тому ми повинні розвивати наші відносини на тому рівні, на якому ми вже багато років їх будуємо... США - велика країна. У нас багато друзів там. Я впевнений, що ми знайдемо, як співпрацювати в майбутньому, незважаючи на те, якою буде Адміністрація", - зазначив він.

"Будемо працювати з Трампом", - додав Шимків.

Нагадаємо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США. За його кандидатуру проголосувало 48,1% виборців. Виборники віддали достроково за республіканця 276 голосів. Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,2% і 218 голосів виборників.

Трамп переміг у Флориді, Техасі, Оклахомі, Луїзіані, Міссісіпі, Алабамі, Джорджії, Канзасі, Арканзасі, Північній Кароліні, Теннесі, Південній Кароліні, Західній Вірджінії, Міссурі, Кентукі, Небрасці, Вайомінгу, Північній Дакоті, Індіані, Айові, Огайо, Айдахо, Північній Дакоті, Алясці, Монтані.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація