В аеропорту Брюсселя досі працюють не менше 50 прихильників "ІД" - поліція

В аеропорту Брюсселя досі працюють не менше 50 прихильників "ІД" - поліція

В аеропорту Брюсселя досі працюють не менше 50 прихильників "ІД" - поліція

Фото: Reuters

Правоохоронці наголосили, що аеропорт погано захищений.  

В аеропорту Брюсселя Завентем, як і раніше, працюють щонайменше 50 прихильників "Ісламської держави".

Про це транспортна поліція Брюсселя заявила у відкритому листі, повідомляє видання De Standaard.

Правоохоронці стверджують, що перед атакою на Завентем терористи послали кілька осіб для перевірки системи безпеки аеропорту.

Поліція наголосила, що аеропорт погано захищений і попередження про це неодноразово надходили ще до терактів. Проникнути на територію аеропорту може хто завгодно, включаючи людей з кримінальним минулим. Також колишні злочинці працюють в магазинах і багажному відділенні аеропорту. Таким чином, терористи могли без проблем знайти людей для оцінки ситуації.

Навіть зараз в аеропорту працює, щонайменше, 50 прихильників ІД.

"У них є пропуск служби безпеки і вони можуть за бажання навіть потрапити в кабіну пілотів на літаках. У минулому пропуски вже відбирали у людей, які симпатизують ІД, але очевидно, що їх забрали не у всіх. Особливо ми відчуваємо підтримку радикалів в магазинах, серед прибиральників та працівників багажного відділення", - заявили в брюссельській поліції.

Нагадаємо, в результаті серії терактів, які були здійснені смертниками в аеропорту і метро Брюсселя, за останніми даними, загинули 35 людей, понад 300 отримали поранення. Наразі у лікарнях залишаються 94 постраждалих в результаті вибухів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація