В Алеппо під новими руйнівними авіаударами загинуло щонайменше 25 людей

В Алеппо під новими руйнівними авіаударами загинуло щонайменше 25 людей

Фото: Reuters

Число загиблих може зрости, тому що люди залишилися в пастці під завалами.

У суботу, 24 вересня, сирійське місто Алеппо зазнало нових авіаударів, внаслідок яких були зруйновані десятки будівель і загинули 25 мирних жителів.

Про це інформує AFP.

Представники ООН також повідомили, що місто, в якому проживають близько двох мільйонів мирних жителів, залишилися без води після того, як ракета влучила в насосну станцію.

Сім людей загинули під час атаки, коли вони стояли в черзі на ринку в районі Бустан Аль-Каср, розташованого на лінії фронту. Цей ринок розділяє західну частину міста, контрольовану урядовими силами, і східні райони, контрольовані повстанцям.

Число загиблих може зрости, тому що люди залишилися в пастці під завалами.

Райони у східному Алеппо потрапляють під інтенсивний повітряний і артилерійський вогонь вже п'яту ніч поспіль на тлі підготовки сирійської армії до наземної операції, щоб вибити повстанців з міста.

Нагадаємо, увечері в понеділок, 19 вересня, урядова армія Сирії оголосила про закінченні перемир'я, яке діяло протягом тижня. Військові поклали відповідальність за зрив перемир'я на неназвані "терористичні угруповання", які не дотримувалися домовленостей, гарантованих Росією і США. 

Перемир'я в Сирії почало діяти увечері 12 вересня. Його умови після довгих переговорів погодили Росія, яка співпрацює з офіційними владою Сирії, і США, що користуються впливом у повстанських угруповань.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація