В Амстердамі частково евакуювали аеропорт через загрозу безпеці

В Амстердамі частково евакуювали аеропорт через загрозу безпеці

Фото: wikimedia.org

Поблизу диспетчерської вишки були затримані два молодика з підозрілим багажем.

Аеропорт Амстердама був частково евакуйований через загрозу безпеці.

Співробітники правоохоронних органів затримали щонайменше трьох людей. Інцидент стався у ніч проти середи, 13 квітня.

Перше затримання відбулося між автопарковкою і торговим центром "Схіпхол-Плаза", який поєднаний із залізничною станцією і пов'язаний з залами вильотів і прильотів. За словами очевидців, чоловік намагався втекти, проте співробітники правоохоронних органів наздогнали його і провели затримання. При ньому був чемодан, для його обстеження була викликана бригада експертів-вибухотехніків з роботом-сапером. Однак ніяких вибухових речовин виявлено не було.

Незабаром після цього поблизу диспетчерської вишки були затримані ще два молодика з підозрілим багажем. Крім того, військова поліція зупинила автомобіль з бельгійськими номерними знаками, в якому знаходилися чотири людини. Після обшуку всі вони були відпущені. Прибулі пасажири затримувалися на контрольно-пропускних пунктах і в залах видачі багажу. Крім того, був закритий проїзд для автобусів, зупинка яких знаходиться у "Схіпхол-Плазі", і проїзд для автомобілів, що рухаються на парковку. Сам торговий центр також був закритий.

При цьому повітряне сполучення здійснювалося без перебоїв. Через деякий час відновили роботу автобусів і таксі. Останнім був відкритий доступ на автомобільні парковки.

Нагадаємо, що 22 березня два вибухи прогриміли в аеропорту Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом. На аеродромі вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник. Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" і "Шуман".

Повʼязані теми:

Наступна публікація