В Австрії стартували перевибори президента, чималі шанси в "друга Путіна"

В Австрії стартували перевибори президента, чималі шанси в "друга Путіна"

Норберт Хофер / Фото: Reuters

У липні результати весняних президентських виборів скасував Конституційний суд країни.

В Австрії 4 грудня знову відкрилися виборчі дільниці для голосування за нового президента країни після того, як цьогоріч улітку Конституційний суд скасував результати травневих виборів через порушення під час обробки голосів. 

Таким чином, другий шанс на перемогу одержує кандидат від Націоналістичної партії свободи Австрії Норберт Хофер, який неодноразово заявляв про підтримку Росії, передає Reuters.

Суперник Хофера — колишній лідер "зелених" Олександр Ван дер Белл, який навесні цього року обійшов націоналіста на 0,6% голосів і був оголошений переможцем.

Опитування громадської думки показують, що результати, як і раніше, залишаються непередбачуваними, і все знову може звестися до питання поштових бюлетенів, а отже, остаточні результати можна очікувати найпізніше у вівторок, 6 грудня. 

Перші більш-менш точні прогнози стануть відомими о 5 годині вечора за місцевим часом, коли в Австрії закриють виборчі дільниці.

Нагадаємо, президентські вибори в Австрії проводили навесні у два тури. У першому турі переміг прихильник Росії Норберт Хофер, а в другому, остаточному, — 72-річний колишній лідер "зелених" Олександр Ван дер Белл, який має російське походження.

Утім, на початку липня Конституційний суд Австрії скасував результати виборів через порушення під час обробки голосів виборців, особливо зазначені в бюлетенях, одержаних поштою.

Як відомо, Норберт Хофер раніше заявляв, що він проти "холодної війни", яку нібито хтось намагається вести проти РФ, за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері і за рішення українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення ".

Повʼязані теми:

Наступна публікація