В Азербайджані закриють телеканал лише за плани показати інтерв'ю з опонентом Ердогана

В Азербайджані закриють телеканал лише за плани показати інтерв'ю з опонентом Ердогана

Фото: Сайт Фетуллаха Гюлена

Незалежний канал збирався показати інтерв'ю з Фетуллахом Гюленом, якого влада Туреччини звинувачує в організації спроби перевороту.

Уряд Азербайджану розпорядився закрити незалежний телеканал ANS у зв'язку із запланованим інтерв'ю з Фетуллахом Гюленом, якого Туреччина вважає організатором спроби державного перевороту.

Раніше азербайджанський апеляційний суд відкликав ліцензію у телеканалу ANS на основі позову, поданого Національною радою з телебачення і радіо, повідомляє Reuters.

Зазначається, що в Азербайджані закон дозволяє владі закривати ЗМІ, чиї ефіри пов'язані з екстремістською пропагандою або дискримінацією за етнічною ознакою.

"ANS зайняв позицію, яка суперечила стратегічному партнерству між азербайджанським і турецьким народами, пропонуючи підтримку Фетуллаху Гюлену і його прихильникам, які організували криваві події та призвели до кількох смертей", - йдеться в заяві Національної ради.

Кореспондент ANS взяв інтерв'ю у Гюлена у Вашингтоні, однак телеканал так і не показав його. Представники телеканалу заявили, що рішення суду було недемократичним і планують подати апеляцію.

Нагадаємо, після невдалого військового перевороту в Туреччині президент Реджеп Ердоган, що залишився при владі, звинуватив в організації путчу свого давнього супротивника, що перебуває в США, проповідника і політика Фетхуллу Гюлена. Туреччина направила американській стороні офіційний запит на екстрадицію Гюлена.

У Держдепі США заявили про відсутність доказів причетності Фетхулли Гюлена до спроби перевороту, що сталася в Туреччині. Посол Туреччини в США заявив, що всі документи щодо видачі Гюлена вже передані в Сполучені Штати. Також у Туреччині звинуватили Україну у пособництві руху опозиціонера Гюлена.

Повʼязані теми:

Наступна публікація