У брюссельській штаб-квартирі НАТО посилили рівень тривоги через теракти

У брюссельській штаб-квартирі НАТО посилили рівень тривоги через теракти

Фото: Reuters

У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі посилили рівень тривоги у зв'язку з терактами. Альянс продовжує відстежувати  ситуацію в місті

У брюссельській штаб-квартирі Організації  північноатлантичного договору (НАТО) вирішили посилити рівень тривоги. Про це йдеться в офіційній заяві  генсека НАТО Єнса Столтенберга щодо терактів, які сьогодні вранці сталися в столиці Бельгії, пише "УНІАН".

Генсек Альянсу також підкреслив, що НАТО продовжує відстежувати ситуацію в Брюсселі.

"Ми вирішили посилити стан тривоги у штаб-квартирі НАТО. Ми зберігаємо пильність і продовжуємо відстежувати ситуацію дуже уважно", - заявив він.

Окрім того, Столтенберг висловив співчуття родичам загиблих в терактах.

"Мої думки з тими, хто втратив своїх близьких, з усіма, хто постраждав, і з народом Бельгії. Ми всі стоїмо разом, пліч-о-пліч з нашим союзником Бельгією в цей трагічний день. Ця атака є боягузливим нападом. Нападом на наші цінності і наші відкриті суспільства. Тероризм не переможе демократію і не забере нашу свободу", - заявив генеральний секретар.

Нагадаємо, що сьогодні в результаті терактів в аеропорту Брюсселя постраждала 81 особа, 11 людей загинули.  

В той же час, жертвами вибухів у брюссельській підземці стало 15 осіб. Щонайменше 55 людей отримали поранення.

Відповідальність за теракти на себе взяло терористичне угрупування "Ісламська держава". У своєму повідомленні терористи нібито не розкривають подробиць здійснених атак і погрожують новими нападами в Європі.

Поміж тим, Бельгія вже закрила кордон із Францією, між країнами призупинено рух транспорту.

В Україні аеропорт "Бориспіль" скасував рейси до Брюсселя. А аеропорт "Київ" та столичний метрополітен працюють у режимі підвищеної безпеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація