В Естонії кинули за ґрати трьох агентів Кремля

В Естонії кинули за ґрати трьох агентів Кремля

Фото: УНІАН

Всі троє чоловіків передавали спецслужбам РФ інформацію про діяльність працівників поліції та захист державного кордону Естонії.

Фото: УНІАН
В Естонії менш ніж за півроку засудили три людини за "зраду Батьківщині".

Всі троє людей здійснювали незаконну співпрацю зі спецслужбою Росії. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на Державну прокуратуру.

У жовтні 2015 року та у лютому 2016 року Тартуський повітовий суд кинув за ґрати трьох осіб за статтею "Державна зрада". Так, один із засуджених, 32-річний естонець Максим Груздьов засуджений до 4 років позбавлення волі.

Згідно зі звинуваченнями, висунутими Груздьову, близько двох років чоловік передавав російським спецслужбам інформацію, щодо діяльності працівників поліції та безпеки Естонії.

Також, в жовтні 2015 року, 21-річного громадянина Естонії Олександра Руднєва засудили до двох років позбавлення волі, за майже дворічну співпрацю зі спецслужбами РФ. Як відомо, хлопець передавав відомості про діяльність Сил оборони та про локації прикордонних застав і службових пунктів Естонії.

В цей же період, в жовтні 2015 року, заарештували 42-річного Павла Романова. Чоловік був засуджений до 4 років і 10 місяців позбавлення волі. За даними звинувачення, він співпрацював зі спецслужбами Росії з 1994 по 2015 року. Чоловік передавав інформацію Росії про захист державного кордону Естонії, та про посадові обов'язки працівників різних юридичних компаній.

Повʼязані теми:

Наступна публікація