В Індії через криваві заворушення в Кашмірі загинули вже 19 людей

В Індії через криваві заворушення в Кашмірі загинули вже 19 людей

Щонайменше троє протестувальників і один поліцейський загинули в індійському штаті Кашмір / Фото: Reuters

Троє представників сил безпеки зникли безвісти.

Учора, 10 липня, щонайменше троє протестувальників і один поліцейський загинули в індійському штаті Кашмір в результаті заворушень, що виникли через вбивство лідера сепаратистів.

Про це сьогодні, 11 липня, повідомляє Радіо Свобода.

 

Таким чином кількість жертв сягнула 19. За даними місцевої влади, 100 представників сил безпеки поранені і троє зникли безвісти.

Сутички протестувальників з індійськими силами безпеки у Кашмірі відбулися після порушення наказу про комендантську годину в неспокійному районі Гімалаїв. Як відомо, особливий режим влада запровадила для придушення протестів, викликаних убивством силовиками командира угруповання "Хізбул Муджахидін" Бурхана Музаффара Вані і ще двох бойовиків 8 липня.

Індійська поліція описала вбивство Вані як "великий успіх проти бойовиків в Кашмірі", де більшість людей є мусульманами і прихильними до бойовиків.

Нагадаємо, на початку липня щонайменше 55 осіб загинули в Індії і на півночі Пакистану в результаті повеней і зсувів, викликаних проливними мусонними дощами. За деякими даними, жителі віддалених сіл в Індії не отримали вчасно попередження про евакуацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація