В Індонезії розбився вертоліт, загинули 13 військових

В Індонезії розбився вертоліт, загинули 13 військових

Фото: en.wikipedia.org

Вертоліт впав в районі, де діють ісламісти.

В Індонезії розбився військовий вертоліт, на борту якого перебували 13 офіцерів збройних сил країни.

Про це повідомляє AFP з посиланням на представника армії Мейда Суті.

За попередніми даними, загинули всі, хто перебував на борту, але влада все ще намагається перевірити інформацію.

Вертоліт Bell впав на острові Сулавесі в районі, в якому діє радикальна ісламістська організація "Моджахеди Східної Індонезії" (MIT). Лідер цього угруповання Сантосо присягнув на вірність ІДІЛ.

На острові Сулавесі в 2000-2002 роках відбувалися запеклі зіткнення між християнами і мусульманами, але потім лідери громад уклали мирну угоду. В останні роки спостерігається зростання діяльності екстремістів. У 2012 році після чергової перестрілки з бойовиками MIT, в ході якої загинули троє поліцейських і ще троє отримали поранення, президент Індонезії Сусіло Бамбанг Юдойоно наказав поліції покінчити з терористами.

Нагадаємо, вранці 14 січня серія вибухів сталася в центрі Джакарти на парковці неподалік від поліцейського поста, поруч з кафе Starbucks і рестораном Burger King. Один з вибухів стався біля торгового центру "Саринах Тхамрін" у фешенебельному районі міста. Після вибухів на вулиці була перестрілка.

Президент країни Джок Відодо назвав вибухи, що прогриміли у Джакарті, терактом. Силовики почали спецоперацію проти бойовиків та стягнули у місто бронетехніку. 

Відповідальність за теракт в Джакарті взяла на себе "Ісламська держава". "Бійці "Ісламської держави" вчинили збройну атаку цим ранком. Метою були іноземні туристи і співробітники спецслужб, які захищають їх у столиці Індонезії", - йдеться в повідомленні терористичного угрупування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація