В інтернеті назвали "гібридними" російські співчуття через теракти в Брюсселі

В інтернеті назвали "гібридними" російські співчуття через теракти в Брюсселі

Теракти в Брюсселі забрали кілька десятків життів / Фото: Getty Images

Юзерам не сподобалося, що дехто з російських посадовців використав ситуацію для банальної пропаганди.

Європа посилює заходи безпеки через теракти в Брюсселі. США обіцяють ЄС допомогу в боротьбі з тероризмом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

До пошуку організаторів злочину готові долучитися фахівці ФБР. Американці вже заявили, що поранення в цій атаці дістали кілька їхніх громадян.

Про загиблого британця говорять у Лондоні. В аеропортах і на вокзалах британської столиці посилюють заходи безпеки. Уряд країни зібрався на екстрене засідання.

Власні заходи безпеки посилюють чи не всі країни ЄС. На вулиці Данії, Швеції, Фінляндії та Німеччини виходять додаткові патрулі. У Нідерландах зупиняють та обшукують поїзд, що зранку виїхав із Брюсселя, а пасажирам пропонують пересісти на автобуси.

Залізнична компанія, що обслуговує Бельгію, Нідерланди та Люксембург, зупиняє швидкісне транспортне сполучення між країнами. Закривається кордон між Бельгією та Францією. Париж, у якому після серії нападів у листопаді діє надзвичайний стан, обіцяє вивести на вулиці додаткові сили поліції.

У штаб-квартирі НАТО підвищують рівень терористичної загрози. "Це боягузливий напад. Атака на наші цінності і на наші відкриті суспільства. Тероризм не переможе демократію і не забере нашу свободу. Ми вирішили підвищити рівень терористичної загрози у штаб-квартирі НАТО. Ми залишаємося пильними і дуже уважно стежитимемо за ситуацією", - заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Ранкові теракти у Брюсселі засуджують більшість країн світу, серед яких і Росія. Утім, від пропагандистських коментарів Москва не утримується. Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков у своєму твіттері написав, що поки НАТО бореться з російською загрозою, у Брюселі вбивають людей. А речниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що неможна підтримувати терористів в одних частинах планети та думати, що вони не прийдуть в інші. І такі співчуття західні інтернет-користувачі вже охрестили гібрідними.

Брюссель станом на 14:30

Нагадаємо, 22 березня, два вибухи прогриміли в аеропорту Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнали вибухи терактом. ЗМІ повідомляють, що в аеропорту вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник.

Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" і "Шуман".

За попередньою інформацією влади через терактів у метро загинули 20 чоловік, 55 були поранені. В аеропорту вбито 14 людей, 92 людини поранені.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Європа посилює заходи безпеки у зв'язку з терактами

Європа посилює заходи безпеки у зв'язку з терактами

Повʼязані теми:

Наступна публікація