В Іраку звільнили Мосул від бойовиків "Ісламської держави"

В Іраку звільнили Мосул від бойовиків "Ісламської держави"

Фото: Reuters

Операція змусила 35 тисяч іракців залишити свої домівки.

Урядові сили Іраку, курдські формування та міжнародна коаліція на чолі зі США звільнили більшу частину міста Мосул.

Про це повідомляє Еuronews.

Щонайменше 14 мирних жителів стали жертвами авіаударів міжнародної антитерористичної коаліції по іракському місту.

За словами військових, вони відбили у ІДІЛ 50 населених пунктів в околицях Мосула, в тому числі Хамам-ель-Аліль та Башіку, де напередодні тривали бої, та знищили двісті бойовиків. Операція змусила 35 тисяч іракців залишити свої домівки.

Операція зі звільнення другого найбільшого міста Іраку, яке більше двох років контролюється терористичним угрупованням "Ісламська держава", почалася ще в березні. Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді пообіцяв повернути місто іракцям до кінця нинішнього року. У серпні урядові сили Іраку звільнили містечко Каяра, що й відкрило шлях до Мосулу.

Військово-повітряні сили Іраку в ніч на 16 жовтня скинули листівки на захоплений бойовиками "ІД" Мосул. Таким чином вони попередили місцевих мешканців про майбутній штурм. Людей просили не панікувати і залишатися у своїх будинках, а також не відвідувати деякі міські райони.

У ніч на 17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді повідомив початок операції по звільненню Мосула від терористичної організації "ІД".

А вже 4-5 листопада іракські урядові війська з боєм прорвалися у східну околицю Мосула під назвою Захра. Частини спецназу продовжують вуличні бої з арьергардом бойовиків угруповання "Ісламська держава".

У звільненому від ісламістів іракському місті виявили масові поховання людей

У звільненому від ісламістів іракському місті виявили масові поховання людей

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація