В Іспанії під час виступу бик убив матадора вперше за останні 30 років

Бик підкинув 29-річного матадора в повітря, а потім пронизав рогами праву сторону його грудної клітини.

В Іспанії матадор Віктор Баррі був убитий биком на арені просто під час виступу.

Смертельних випадків кориди Іспанія не знала вже більше тридцяти років, відтоді як 1985 року під час виступу загинув матадор Хосе Куберо, що виступав під псевдонімом Йійо, повідомляє Російська служба ВВС.

Виступ Барріо відбувався в іспанському місті Теруель і транслювався по місцевому телебаченню в прямому ефірі.

На записі видно, як бик підкидає 29-річного матадора в повітря, а потім пронизує рогами праву сторону його грудної клітини.

Лікарі відразу ж поспішили на допомогу тореадору, але їм не вдалося його врятувати.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, який є прихильником кориди, висловив у своєму "Твіттері" співчуття у зв'язку із загибеллю Барріо.

За даними місцевого видання El Pais, в 20 столітті в Іспанії загинули 134 людини від ударів биків, серед них були 33 матадори.

В рік в Іспанії проводиться більше 2 тисяч небезпечних боїв, проте їхня кількість поступово скорочується. 2010 року Каталонія слідом за Канарськими островами офіційно заборонила кориду.

Крім Барріо, в цю суботу від рогів бика загинув ще один чоловік.

28-річний чоловік загинув у містечку Педрегер. Він брав участь у традиційному іспанському розвазі - забігу, учасники якого намагаються сховатися від випущеного на вулиці міста бика. За даними ЗМІ, молодий чоловік загинув, намагаючись допомогти іншому учаснику забігу, вже потерпілому від бика. Наразі це інформація не підтверджена.

Повʼязані теми:

Наступна публікація