В Іспанії за запитом ФБР схопили російського хакера

В Іспанії за запитом ФБР схопили російського хакера

Фото: Reuters

Його затримали в аеропорту Барселони.

В Іспанії правоохоронні органи за запитом ФБР затримали росіянина Станіслава Лісова, якого підозрюють у причетності до хакерських атак. Про це повідомила пропагандистському сайту телеканалу RT дружина росіянина Дар'я Лісова.

В Іспанії родина проводила відпустку.

"Нас затримали в аеропорту Барселони, коли ми приїхали віддати взяту в оренду машину, перед тим як полетіти в Ліон — продовжувати нашу подорож і відвідати друзів. Коли ми виходили з автомобіля, підійшли двоє поліцейських, показали значок і повідомили, що затримують чоловіка, і почали перевіряти телефон, планшет, ноутбук", — сказала Лісова.

Іспанські поліцейські сказали, що затримання проводилося за запитом ФБР та Інтерполу. За даними Лісової, звинувачення її чоловікові не висунули, зараз він перебуває у в'язниці Brians в каталонському Марторелі.

У посольстві Росії тим часом повідомили, що влада Іспанії офіційно повідомила диппредставництву про затримання російського громадянина. РФ направила запит з проханням повідомити про причини і деталі затримання чоловіка.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки наприкінці 2016 року ввели нові санкції проти Росії у зв'язку кібератаками, які вплинули на процес виборів президента США. У списку санкцій - начальник Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) Ігор Коробов, його заступники Володимир Алексєєв, Сергій Гизунов та Ігор Костюков, а також хакери Олексій Білан та Євген Богачов.

Крім того, США видворили 35 російських дипломатів та їхні сім'ї і закрили дві російські дипмісії в Нью-Йорку та Меріленді: росіянам відмовили в доступі до приміщень.

А 14 січня Обама подовжив ще на рік санкції проти Росії через ситуацію в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація