В Іспанії затримали сімох людей, яких підозрюють у зв'язку з російською мафією

В Іспанії затримали сімох людей, яких підозрюють у зв'язку з російською мафією

Фото: Getty Images

Серед затриманих є шестеро росіян та один українець.

У вівторок, 28 червня, в Іспанії у результаті спецоперації затримані щонайменше семеро людей, яких підозрюють у відмиванні грошей та зв'язках з мафією. Серед затриманих шестеро росіян та один українець. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Арешти відбулися в Салоу, Камбрілсі і Таррагоне, а також в офісі юридичної фірми в передмісті Барселони Оспіталет-де-Льобрегат.

Затриманих підозрюють у відмиванні грошей "тамбовського" й "таганського" злочинного угруповання. Разом з ними затримали іспанця, який надавав юридичні послуги.

За даними поліції, двоє затриманих росіян займалися інфраструктурою для відмивання грошей. Операціями вони керували з міста в автономній області Каталонія - Таррагони. Крім того, вони мали тісні зв'язки з керівництвом "Єдиної Росії". Так, члени партії були їх частими гостями в Іспанії.

Крім того, у рамках справи було накладено арешт на 192 об'єкти нерухомості в Реусе, Салоу і Камбрілсі та на рахунки, які загалом становлять 64 мільйони євро.

Посольство Росії в Мадриді підтвердило факт арештів. За словами дипломатів, обставини інциденту з'ясовуються.

Нагадаємо, раніше в Іспанії видали міжнародні ордери на арешт російських громадян, яких підозрюють у застосуванні мафіозних схем. При цьому, за інформацією видання, під арешт потрапили люди, пов'язані з президентом РФ Володимир Путіним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація