В Іспанії затримали сина Черновецького - ЗМІ

В Іспанії затримали сина Черновецького - ЗМІ

Фото: УНІАН

Місцева поліція підозрює його у відмиванні грошей.

У Барселоні в ресторані японської кухні Yubari поліція затримала сина колишнього мера Києва Степана Черновецького.

Про це повідомляє El Mundo.

Як зазначається, загалом у рамках операції з боротьби з фінансовими злочинами було заарештовано 11 осіб, серед яких, окрім сина Черновецького, також затриманий і власник закладу – вірменський бізнесмен Арман Маілян.

За даними поліції, підозрювані використовували ресторан, відкритий у 2014 році, для відмивання коштів. За попередньою інформацією управління боротьби з корупцією, йдеться про махінації із щонайменше 10 мільйонами євро, які були інвестовані в купівлю нерухомості. Також зазначається, що було встановлено зв'язок із компаніями, розташованими на Кіпрі і Віргінських островах.

Нагадаємо, раніше син колишнього мера Києва Степан Черновецький спростував інформацію про нібито його бізнес в Іспанії.

"Ніякого бізнесу в Барселоні, як і в цілому в Іспанії, у мене немає! Та й взагалі я в принципі нічого не розумію в нерухомості", - заявив Степан Черновецький. "Більше того, агентство з продажу нерухомості, - ну, якось дрібнувато для мене, враховуючи масштаби проектів, які я вів!", - говорив він журналістам.

Степан Черновецький запевняє, що його ділові інтереси сконцентровані переважно в Україні. "Всі мої бізнес-інтереси в основному сконцентровані в Україні, і пов'язані вони з інвестиціями в інтернет-проекти; цей напрямок бізнесу цікавить мене найбільше", - заявляє він.

"У мене також є проекти в Росії і в Індії, до речі, найближчим часом я планую відкрити офіс в Індії. Я вірю в майбутнє цієї країни, це величезний ринок з великими перспективами!" - зазначає Черновецький-молодший.

Він повідомив, що веде понад 15 проектів, у яких працюють близько 400 осіб, і при цьому 90% з них працюють в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація