В Італії після трагічного зіткнення потягів заговорили про термінову модернізацію залізниці

В Італії після трагічного зіткнення потягів заговорили про термінову модернізацію залізниці

Фото: Reuters

Гроші на це планують відшукати в бюджеті депутати італійського парламенту.

Кількість жертв залізничної трагедії в Італії зросла до 27, ще півсотні пасажирів досі лежать у лікарнях. Обговорити трагедію, її причини та способи уникнути її повторення в майбутньому на спеціальному засіданні збираються парламентарі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рятувальні роботи на місці трагедії тривали всю минулу ніч та день. "Міняються зміни, але робота не зупиняється", - запевнив рятувальник із Барі Енріко Турціо.

Пеклом називають те, що пережили, ті, хто був у поїздах або витягав тіла. Там бачили маму з донькою, що загинули в обіймах одна одної. Жінка рятувала свого чоловіка. "Я була босоніж. Я витягла його. Він кричав. Я схопила за ногу і потягнула. Я бачила останки людей. Мені довелося вибиратися звідти просто по них", - розповіла вона.

Зросла кількість жертв залізничної катастрофи в Італії

Зросла кількість жертв залізничної катастрофи в Італії

Точно встановити кількість пасажирів потягів – неможливо, не в усіх був квиток. Їхні родичі та друзі – оббивають пороги лікарень. "Я тут поруч, за десять кілометрів живу. Мій друг їхав цим потягом, не знаю – у лікарні він чи під уламками, мушу чекати. Він студент, йому 22", - каже Енцо Дзітолі. До лікарень родичі пасажирів ідуть на узпізнання тіл. Ті, хто отримав гірку звістку, виходять у супроводі священика чи співробітника "Червоного хреста". "Я прийшов сюди підтримати родичів хлопця, що грав у футбол із моїм сином. Приніс букет квітів та майку нашого клубу. Біль. Не вкладається в голові те, що сталося", - каже Серджіо Аллегретто.

Дорожня аварія через людську помилку та масове вбивство – це два провадження, відкриті місцевою прокуратурою. Потяги зіткнулися в чистому полі. Не дати їм зустрітися мали диспетчери. Лише по телефону, бо примусових гальм на цій ділянці залізниці не встановлено. Диспетчер не може, навіть якщо бачить потребу, зупинити потяг зі своєї кабіни. Усе, що йому залишається – брати телефон і дзвонити машиністу. "На мою думку, трагедія сталась і через людський чинник, і через одну смугу руху. Інше має встановити слідство", - ділиться міркуваннями керівник шпиталю в місті Барі Вітанжело Датолі.

Наслідки постійного відкладання модернізації місцевої залізниці оглянув прем'єр Маттео Ренці. "Найближчими днями ми точно з'ясуємо, що сталося. Виявимо всіх відповідальних", - пообіцяв він.

Сенат планує обговорити фінансування та створення додаткової колії. Адже за однією з версій, машиністи просто не отримали повідомлення, що наближаються один на одного. Інша версія – принаймні один із них не взяв слухавки. Імен людей, що кермували електричками, поліція не називає. Але відомо, що один із них сьогодні мав видавати заміж дочку.

Кореспондент ТСН Катерина Нестеренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація