В Італії врятували півтисячі мігрантів

В Італії врятували півтисячі мігрантів

Фото: Hürriyet

Все частіше нелегали з країн Близького Сходу і Північної Африки вибирають небезпечний маршрут через Середземне море в Італію.

За даними італійської берегової охорони, за останні два дні в Середземному морі на шляху з Лівії до берегів Сицилії були врятовані близько 500 мігрантів.

Згідно зі статистикою міністерства внутрішніх справ Італії, з початку нинішнього року в країну прибули морем 13 829 нелегалів - на 38% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Все частіше нелегали з країн Близького Сходу і Північної Африки вибирають небезпечний маршрут через Середземне море в Італію, в той час як число мігрантів, які прагнуть потрапити до Європи через Туреччину і Грецію, почало поступово знижуватися.

Згідно з домовленостями між ЄС і Туреччиною, які вступили в силу тиждень тому, всі мігранти, яким буде відмовлено у притулок у Греції, будуть депортироваться назад у Туреччину.

Раніше міністр внутрішніх справ Австрії Йоханна Микль-Ляйтнер заявила, що після закриття кордонів балканськими країнами Євросоюз повинен зайнятися зміцненням кордону між Туреччиною і Болгарією.

Раніше, від подальшого прийому мігрантів відмовилася Данія, яка в цьому році прихистила 20 тисяч біженців. При цьому, як зазначив данський посол у Німеччині Фріїс Арне Петерсен, не бажають приймати мігрантів і інші країни ЄС, зокрема: Великобританія, Франція, Іспанія, Італія, Польща.

Повʼязані теми:

Наступна публікація