В Італії затримали росіянина, котрий намагався вивідати секрети НАТО

В Італії затримали росіянина, котрий намагався вивідати секрети НАТО

Фото: Getty Images

Російський громадянин намагався купити у португальця секретну інформацію про НАТО та Євросоюз.

Фото: Getty Images
В італійській столиці арештовані офіцер португальської розвідки і росіянин, який підозрюється в шпигунстві на користь Москви.

Російський громадянин намагався купити у португальця секретну інформацію про НАТО та Євросоюз. Арешт відбувся 21 травня спільними зусиллями італійських і португальських силовиків, а також співробітників Євроюсту — агентства ЄС, яке допомагає Європолу. Найближчим часом підозрювані будуть передані Лісабону.

Португальцю висунуті звинувачення в корупції, розголошенні державної таємниці та шпигунстві. Чоловіки були затримані на місці злочину. Співробітники спецслужб з'явилися в той момент, коли португальський розвідник намагався продати росіянину секретні відомості. Документи були вилучені під час затримання.

ЗМІ повідомляють, що португалець нібито є одним з керівників Служби інформації і безпеки країни — структури, яка відповідає за зовнішню розвідку і держбезпеку. Після його арешту в лісабонському будинку розвідника був проведений обшук, в результаті якого було встановлено, що він почав контактувати з росіянином як мінімум два роки тому.

Раніше генеральний секретар організації Йенс Столтенберг заявив, що на саміті НАТО у Варшаві будуть прийняті переломні рішення щодо присутності сил Північноатлантичного альянсу в Східній Європі.

Польща дозволила введення військ НАТО у мирний час

Польща дозволила введення військ НАТО у мирний час

Повʼязані теми:

Наступна публікація