В Ізраїлі обіцяють розширити єврейські поселення попри резолюцію ООН

В Ізраїлі обіцяють розширити єврейські поселення попри резолюцію ООН

Фото: Reuters

На думку ізраїльського міністра, резолюція опиниться у "сміттєвому відрі історії".

Ізраїль продовжить будівництво єврейських поселень на Західному березі Йордану, незважаючи на резолюцію ООН.

Про це заявив міністр освіти і діаспори країни Нафталі Беннетт, передає Deutsche Welle.

"Вже найближчим часом ми зробимо кроки для поширення юрисдикції Ізраїлю на Маале-Адумім і інші області Іудеї і Самарії (територій на Західному березі Йордану)", - заявив він.

На думку міністра, який також є головою правою національно-релігійної партії "Байт Єхуди" ("Єврейський дім"), резолюція ООН опиниться в "сміттєвому відрі історії".

"Жоден народ не може бути названий загарбником у своїй власній країні", - заявив Беннетт, назвавши Єрусалим вічною столицею Ізраїлю.

Україна – Ізраїль: дипломатичні скандали завели дві держави в глухий кут

Україна – Ізраїль: дипломатичні скандали завели дві держави в глухий кут

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка визнає незаконними ізраїльські поселення на території Палестини, включаючи Східний Єрусалим. Така резолюція була прийнята вперше завдяки делегації США, яка не скористалася правом вето, як раніше, а лише утрималася.

В ухваленому документі закликають Ізраїль припинити будівництво поселень на окупованій території Палестини. Такі поселення називаються "кричущим порушенням міжнародного права" і такими, що не мають юридичної сили. Радбез зажадав від Ізраїлю негайно припинити поселенську діяльність.

Ізраїль у свою чергу відмовився визнавати резолюцію і звинуватив адміністрацію Барака Обами в домовленостях з ООН за спиною Тель-Авіва. В заяві від імені уряду Біньяміна Нетаньяху мовиться, що Ізраїль має намір співпрацювати з адміністрацією Дональда Трампа і конгресменами, щоб "уникнути наслідків цієї абсурдної резолюції".

Ізраїль відкликає послів із країн-авторів резолюції Радбезу ООН. Також Сенегал не отримуватиме допомогу від Тель-Авіву. 24 грудня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху скасував офіційний візит до своєї країни прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Повʼязані теми:

Наступна публікація