В Ізраїлі у нещадних підпалах підозрюють вже понад три десятки осіб

В Ізраїлі у нещадних підпалах підозрюють вже понад три десятки осіб

Фото: Reuters

Більшість із них — мешканці автономної Палестини.

Ізраїльські сили безпеки затримали з підозрою у підпалах вже 35 осіб.

Протипожежна служба країни, своєю чергою, повідомила, що загасили всі пожежі, однак, вони принесли збитків Ізраїлю на 120 млн євро, передає Deutsche Welle.

Що ж до підозрюваних в умисних підпалах, то 35 осіб затримали загалом в усій країні, але їхня більшість — з Палестинської автономії.

Міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю Гілад Ердан заявив про нову форму терору, а також висловився за те, щоб будинки тих, хто вчинив підпали, — зруйнували.

Натомість представники ізраїльських арабів спростовують звинувачення. Крім того, вони поскаржилися, що від масштабних пожеж їхні будинки постраждали так само, як і решти населення країни. 

Додамо, що вранці 27 листопада стало відомо, що всі місця займання взяті під контроль. У портовому місті Хайфа, яке постраждало найбільше, пошкоджено близько 1800 квартир, понад 500 стали непридатними для проживання. 

Нагадаємо, гасити пожежі Ізраїлю допомагали щонайменше 10 країн, серед яких — і Україна. Раніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу подякував Україні за надану допомогу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація