У Лівії звільнили 23-х українців, які три роки були у полоні

У Лівії звільнили 23-х українців, які три роки були у полоні

Полонені українці повертаються додому.

Вони вже покинули територію країни і знаходяться у безпечному місці.

23-х українців, що майже три роки були в лівійському полоні, звільнили. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Це сталося ввечері 28 серпня. Інформацію підтвердив протоієрей Захарія Керстюк, який опікувався гуманітарною місією в Лівії і регулярно навідував українців у полоні. Він каже, що бранці уже полишили територію країни.

Медики обстежили їх і загрози життю не виявили. Однак через тривалий полон у чоловіків загострилися хронічні хвороби. А багатьом доведеться проходити ще й психологічну реабілітацію.

Водночас заручники перебувають у піднесеному настрої. Адже до останнього не вірили, що вийдуть на волю. І готуються найближчим часом повертатися додому.

"Ми сподіваємося, що Міністерство іноземних справ зробить для них документи і вони вилетять як вільні люди. Але вони не в межах Лівії. У надійному місці, у безпечному місці, вже на свободі", - сказав священик Захарія Керстюк.

Нагадаємо, лівійські повстанці захопили 24 українців ще 2011-го року, звинувативши їх у тому, що вони воювали на боці Каддафі. Проте рідні полонених твердили, що люди приїхали працювати до Лівії за цивільними контрактами і постраждали ні за що. Один із полонених помер

23 українця, що майже три роки були в Лівійському полоні сьогодні звільнили

23 українця, що майже три роки були в Лівійському полоні сьогодні звільнили

Повʼязані теми:

Наступна публікація