В Новосибірську Навального закидали тістечками та презервативами

В Новосибірську Навального закидали тістечками та презервативами

Фото: twitter.com/navalny

Навальний спробував наздогнати хуліганів

В Новосибірську в російського опозиціонера Олексія Навального поцілили тістечками та презервативами, пише "Интерфакс".

Навальний прибув до Новосибірська для дачі свідчень у справі свого соратника Леоніда Волкова. Вийшовши із Центрального районного суду, опозиціонер зупинився під будівлею, щоб поспілкуватися із прихильниками. Поруч стояли два молодика, які і жбурнули в Навального подрібнені тістечка із целофанових пакетів. Потім в опозиціонера полетіло ще й два презервативи, наповнені білою речовиною.

Опозиціонер спробував наздогнати хуліганів, втім його спроба зазнала невдачі.

Навальний приїхав до Новосибірська у справі активіста ПАРНАСу Леоніда Волкова щодо перешкоджання журналістській діяльності. Волков у липні минулого року, за версією слідства, зламав мікрофон журналіста каналу "LifeNews", коли той увірвався в штаб Навального під час виборів до Законодавчого зібрання. В п'ятницю опозиціонера допитали як свідка обвинувачення.

"Коли вони намагалися або напасти на мене, або прорватися до штабу, він (Волков - ред.) просто притримував їх. Фактично, не давав їм напасти на мене", - сказав Навальний

Раніше, Навальний подав позов до суду проти президента Росії Володимира Путіна, звинувативши очільника Кремля у виділенні бюджетних коштів фірмі, пов'язаній з його зятем. Втім, суд відхилив позов опозиціонера, наголосивши, що заява Навального не підлягає розгляду в порядку адміністративного провадження.

Однак, пізніше Навальний та Петро Офіцеров відсудили в Росії більше 50 тис. євро. Рішення виніс Європейський суд. Навальному та Офіцерову суд присудив по вісім тисяч євро в якості відшкодування моральної шкоди, а також понад 48 тисяч євро Навальному і більше 23 тисяч євро Офіцерову як компенсацію судових витрат. Позов Навальний подав у зв'язку із висунутими йому у 2013 році обвинуваченнями у розкраданні майна кіровського державного підприємства "Кіровліс".

Повʼязані теми:

Наступна публікація