В ООН запідозрили владу Сирії і РФ у воєнних злочинах у Алеппо

В ООН запідозрили владу Сирії і РФ у воєнних злочинах у Алеппо

Фото: Reuters

Влада Сирії, очевидно, відповідальна за те, щоб її народ перебував у безпеці. 

В ООН заявили, що влада Сирії і її союзники Росія та Іран, ймовірно, порушили міжнародне право і, можливо, також скоїли воєнні злочини, поновивши важкі удари по цивільному населенню східної частини міста Алеппо.

Про це інформує "Радіо Свобода".

"Як заявив верховний комісар ООН із питань прав людини Зейд Раад аль-Хусейн, він глибоко вражений очевидним зривом домовленостей про евакуацію тисяч цивільних мешканців, зокрема поранених і хворих, із частини східного Алеппо, що ще лишається під контролем противладних повстанців", - йдеться в повідомленні.

За його словами, влада Сирії, очевидно, відповідальна за те, щоб її народ перебував у безпеці, і відчутно не користається можливістю досягти цього.

Оголошене з вечора у вівторок перемир'я навколо ще підконтрольної повстанцям невеликої частини східного Алеппо, про яке повстанці домовилися за посередництва Росії і Туреччини, протрималося менш ніж 12 годин, і планована евакуація так і не встигла початися, коли бойові дії – артилерійські обстріли, повітряні удари і наземні бої – спалахнули з новою силою.

Нагадаємо, раніше ООН звинуватила проурядову армію у знищенні мирного населення. Також повідомлялось, що армія Асада чинить геноцид, вишукуючи цивільних людей у шеренгу та розстрілюючи їх. Люди массово бояться репресій.

Війська Асада та Путіна захопили майже все Алеппо

Війська Асада та Путіна захопили майже все Алеппо

Повʼязані теми:

Наступна публікація