Внаслідок авіаударів по Ідлібу в Сирії загинули понад 20 осіб

Внаслідок авіаударів по Ідлібу в Сирії загинули понад 20 осіб

Фото: Reuters

Серед загиблих – п'ятеро дітей.

Більше 20 людей загинули внаслідок авіаударів по місту Ідліб на півночі Сирії, яке контролюють повстанці.

Один з авіаударів було завдано по ринку, повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Серед загиблих - п'ятеро дітей.

Повідомляється також про авіаудари на південь від Ідліб у місті Маарет-ен-Нууман. За повідомленнями правозахисників, там загинули шість осіб.

Нагадаємо, 14 березня, президент Росії Володимир Путін наказав із 15 березня почати виведення російських військ із Сирії. За його словами, участь РФ в організації мирного процесу в Сирії має бути інтенсифікована.

20 лютого в Женеві була досягнута домовленість про припинення вогню в Сирії. 26 лютого Радбез ООН одноголосно прийняв резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Однак, після оголошення перемир'я в Сирії військова авіація завдала ударів по шести містах на заході провінції Алеппо.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламської держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Битва за Сирію
Наступна публікація