У Росії у члена руху Стрєлкова пройшли обшуки у справі про екстремізм

У Росії у члена руху Стрєлкова пройшли обшуки у справі про екстремізм

Фото: russia.ru

Максим Клашніков нібито рамещал пости від імені терористичної організації.

У російського письменника і журналіста Максим Калашников, який входить до "Комітету 25 січня" Ігоря Стрєлкова, відбулися обшуки.

Про це повідомляє "Медуза".

Повідомляється, що обшуки пов'язані зі справою проти організації "Народне ополчення імені Мініна і Пожарського" Володимира Квачкова, яка визнана в Росії терористичною і заборонена.

Калашникова підозрюють у розміщенні екстремістських матеріалів від імені цієї організації.

"Мовляв, хтось від імені НОМП з невстановленого пристрою розміщував в мережі антисемітські матеріали, і ось тепер то пристрій, то самого розміщувача шукають у квартирі письменника", — повідомив головний редактор сайту "Форум.мск" Анатолій Баранов, передає "Дождь".

За даними телеканалу, Калашникова затримали після обшуку.

У 2013 році Володимира Квачкова засудили до 13 років колонії за підготовку збройного заколоту. У 2015 році його організацію НОМП включили в список терористичних організацій.

Нагадаємо, адвокат з Санкт-Петербурга Аркадій Чаплигін написав заяву в Головне слідче управління РФ, в якому просить порушити кримінальну справу проти одного з екс-ватажків бойовиків "ДНР" Ігоря Гіркіна. Приводом для кримінальної справи стали визнання Гіркіна в тому, що під час окупації Слов'янська він розпорядився розстріляти чотирьох чоловік.

Наступна публікація