У столиці Буркіна-Фасо силовики почали штурм готелю, котрий захопили терористи

Силовики вивели із захопленої терористами будівлі готелю щонайменше 12 осіб.

Сили безпеки в столиці Буркіна-Фасо місті Уагадугу почали штурм готелю, захопленого терористами.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на очевидців.

Дві штурмові групи увійшли у головний вестибюль готелю. В готелі у цей час виникла пожежа. Вогнем охоплена частина лобі.

Силовики вивели із захопленого терористами будівлі готелю щонайменше 12 осіб.

За попередніми даними, унаслідок нападу бойовиків на ряд будівель в столиці Буркіна-Фасо місті Уагадугу жертвами стали щонайменше 20 людей, передає Reuters.

Сили безпеки Буркіна-Фасо ведуть бій з озброєними людьми в діловому районі столиці країни, місті Уагадугу. За попередніми даними, перестрілка відбувається поруч із готелем Splendid. 

Очевидці кажуть, що озброєні люди підпалили кілька автомобілів і стріляли в повітря, щоб відтіснити людей.

За інформацією з неофіційних джерел, нападники захопили заручників. Правоохоронці кажуть, що протистояння може тривати кілька годин.

Представники ЗМІ в Уагадугу стверджують, що нападники говорять по-арабськи.

За попередніми даними, напад здійснили бойовики-ісламісти.

Напередодні поліція перестріляла терористів "Ісламської держави" в кінотеатрі Джакарти. Бойовики намагалася повторити "паризький сценарій" в Індонезії.

Серія вибухів сталася в центрі Джакарти вранці 14 січня на парковці неподалік від поліцейського поста, поруч з кафе Starbucks і рестораном Burger King. Один з вибухів стався біля торгового центру "Саринах Тхамрін" у фешенебельному районі міста. Після вибухів на вулиці була перестрілка.

Президент країни Джок Відодо назвав вибухи, що прогриміли у Джакарті, терактом. Силовики почали спецоперацію проти бойовиків та стягнули у місто бронетехніку. 

Відповідальність за теракт в Джакарті взяла на себе "Ісламська держава". "Бійці "Ісламської держави" вчинили збройну атаку цим ранком. Метою були іноземні туристи і співробітники спецслужб, які захищають їх у столиці Індонезії", - йдеться в повідомленні терористичного угрупування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація