В Угорщині через низьку явку провалився референдум з питання мігрантів

В Угорщині через низьку явку провалився референдум з питання мігрантів

Фото: Reuters

Більшість опитаних висловилися проти розподілу квот.

В Угорщині провалився референдум з питання про квоти на розподіл мігрантів по країнам-членам Європейського Союзу.

Такі дані екзит-полів наводить Reuters.

Референдум був визнаний таким, що не відбувся, через низьку явку – у ньому взяли участь 45% тих, у кого є право голосу. Для того, щоб плебісцит відбувся, явка повинна була скласти вище 50%.

За попередніми даними, 95% тих, хто все таки прийшов на дільниці, проголосували проти квот на розподіл біженців і мігрантів.

Нагадаємо, згідно з планами керівництва ЄС, згідно з квотами, притулок в країнах ЄС повинні отримати 160 тисяч осіб. Зокрема, Угорщина повинна буде прийняти 1 294 людини. ЄС запропонував схему розподілу квот, щоб пом'якшити наслідки кризи для Греції та Італії, країн, через які більшість мігрантів і біженців в'їжджають в ЄС.

Під час кризи з мігрантами Угорщина стала однією з країн, де зупиняються мігранти на дорозі в Німеччину та інші країни Євросоюзу. На референдум винесли питання: "Чи хочете ви, щоб Європейський Союз мав право в обов'язковому порядку переселяти осіб, які не є громадянами Угорщини, в Угорщину, навіть без схвалення Національної асамблеї [національного парламенту]?".

Повʼязані теми:

Наступна публікація