В уряді США вперше звинуватили Путіна в корупції

В уряді США вперше звинуватили Путіна в корупції

Фото: Reuters

Російський президент збагачує тих, хто буде йому служити.

У Міністерстві фінансів США звинуватили президента Росії Володимира Путіна в корупції.

Таку гучну заяву в інтерв'ю "Бі-бі-сі" зробив виконуючий обов'язки заступника голови Мінфіну Адам Жубін, який курирує питання санкцій, передає Slon.

"Ми бачили, як він збагачує своїх друзів, своїх близьких союзників, і маргіналізує тих, хто не належить до його друзів і не займає державні посади. Будь це енергетичне багатство Росії, будь то інші державні контракти, він дає це тим, хто, як він думає, буде служити йому, та виключає тих, в кому сумнівається. Для мене це корупція", – заявив він.

Раніше під санкції США потрапило оточення російського президента, але вперше в корумпованості звинувачується сам Путін.

Інтерв'ю Жубіна увійшло до документального фільму "Таємні багатства Путіна", який буде показаний на телеканалі BBC One о 20:30 за лондонським часом (22:30 за київським).

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков відмовився коментувати слова Жубіна, назвавши заяву "чистою вигадкою".

США ввели нові і несподівані санкції проти Кремля

США ввели нові і несподівані санкції проти Кремля

Нагадаємо, у грудні 2015 ЄС на півроку подовжили санкції проти Росії, а США занесли в "чорні" списки більше ніж три десятки політиків і бізнесменів, що пов'язані з війною на Сході України, анексією Криму та Віктором Януковичем.

В новий "чорний список", опублікований 22 грудня американським Мінфіном, увійшли, зокрема, "Яндекс.Деньги", "Массандра" та Ялтинська кіностудія.

Крім того, у переліку опинилися українська "дочка" Сбербанку, "Галс Девелопмент", "Оборонпром" і ряд інших військово-промислових компаній. У санкційному списку також "ВТБ 24" і ряд дочірніх підприємств ВТБ, Генбанк, Мособлбанк, Инресбанк та Крайинвестбанк.

Вперше санкції були введені строком на один рік на 31 липня 2014 року, у відповідь на дії Росії в Східній Україні. 22 червня 2015 Рада ЄС подовжила термін заходів ще на шість місяців - до 31 січня 2016.

Повʼязані теми:

Наступна публікація