В Узбекистані оголошено триденний траур через смерть президента Карімова

В Узбекистані оголошено триденний траур через смерть президента Карімова

Фото: Reuters

Похорони лідера відбудуться завтра в його рідному місті – Самарканді.

3 вересня в Узбекистані буде оголошено триденний траур у зв'язку зі смертю президента країни Іслама Карімова, який помер сьогодні.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на повідомлення уряду Узбекистану.

Додамо, сьогодні уряд країни офіційно підтвердив інформацію про те, що Іслам Карімов помер.

Нагадаємо, раніше, ввечері 2 вересня, з'явилася суперечлива інформація про смерть президента Узбекистану Іслама Карімова у віці 78 років.

Російське агентство "Інтерфакс" повідомило про його смерть з посиланням на нібито офіційну заяву уряду країни. Новину моментально підхопили всі провідні ЗМІ. Втім, сайт уряду Узбекистану на той момент не працював.

Практично відразу російське агентство РІА Новости поширило спростування даних про смерть Карімова, посилаючись на уряд Республики.

"До цього часу інформація про смерть президента Узбекистану Іслама Карімова не поширюється ні на яких інформресурсах", - сказав журналістам представник Кабміну.

Після цього агентство "Інтерфакс" анулювало новину про смерть лідера Узбекистану.

"Новина із заголовком "Помер президент Узбекистану Іслам Карімов" вийшла в результаті технічного збою", - йшлося на сайті.

Нагадаємо, вранці 1 вересня Кабінет міністрів Узбекистану повідомив, що Карімов перебуває в критичному стані, після того як був госпіталізований минулої суботи з інсультом.

Пізніше агентство Reuters з посиланням на неназвані дипломатичні джерела повідомило про смерть Карімова.

Ще 28 серпня низка ЗМІ повідомили про госпіталізацію президента Узбекистану Іслама Карімова. У понеділок, 29 серпня, зі слів дочки Карімова стало відомо, що у президента стався інсульт, і він перебуває в реанімації.

З часом мас-медіа почали поширювати інформацію про смерть президента країни, проте чиновники досі не підтверджували цю інформацію.

Інформагенство Reuters повідомило про смерть президента Узбекистану

Інформагенство Reuters повідомило про смерть президента Узбекистану

Повʼязані теми:

Наступна публікація