В Ємені внаслідок авіаудару по жалобній процесії загинули 140 осіб

В Ємені внаслідок авіаудару по жалобній процесії загинули 140 осіб

Фото: Reuters

Коаліція готова негайно розслідувати цей випадок разом з експертами зі Сполучених Штатів.

Саудівська коаліція, яка бореться з повстанцями у Ємені, заявила, що готова разом зі Сполученими Штатами провести розслідування обставин авіаційного удару по похоронній церемонії в Сані, в результаті якого загинули більше 140 осіб.

Про це повідомляє yahoo.com.

"Коаліція буде негайно розслідувати цей випадок разом з експертами зі Сполучених Штатів, які брали участь в попередніх дослідженнях", - підкреслюється у заяві, розміщеній в СМІ Саудівської Аравії.

"Коаліція також готова надати групі з розслідування будь-які дані та інформацію, пов'язану з її військовими операціями сьогодні, на місці події та у прилеглих районах", – йдеться у повідомленні.

Результати розслідування оголосять, як тільки воно буде завершене, запевнили представники коаліції.

За інформацією Reuters, представник ООН у країні Джеймі Макголдрік підтвердив, що внаслідок авіаудару загинули понад 140 осіб, і більше ніж 525 людей отримали поранення. Він додав, що у похоронній процесії брали участь тисячі людей.

Представник повстанців Мохаммед Абдул-Салам взагалі охарактеризував авіаналіт як геноцид.

Джерела агентства Associated Press у єменських медичних та військових структурах розповіли, що серед поранених і вбитих було багато високопоставлених шиїтських повстанців-хуситів.

Зазначимо, збройний конфлікт у Ємені триває з 2014 року. З одного боку в ньому беруть участь повстанці-хусити "Ансар Алла" і лояльна екс-президентові Алі Абдаллі Салеху частина армії, а з іншого — урядові війська та ополчення, які підтримують президента Абд Раббо Мансуру Хаді.

Нагадаємо, 11 вересня у Ємені внаслідок теракту загинули 10 військових урядової армії, ще 14 отримали поранення. Теракт було вчинено у провінції Аб'ян на півдні країни. Смертник на начиненому вибухівкою автомобілі в'їхав у позиції урядових військ.

А 29 серпня терорист-смертник підірвав себе у автомобілі біля міста Аден. Вибух прогримів поблизу будинку, який використовується проурядовими військовими силами. Внаслідок теракту загинуло, за різними даними, від 50 до 60 осіб. Ще близько 60 – госпіталізовані внаслідок поранень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація