У Єрусалимі поховали екс-президента Переса

У Єрусалимі поховали екс-президента Переса

Фото: Reuters

У жалобних заходах взяли участь глави держав багатьох країн світу.

Колишнього президента Ізраїлю Шимона Переса поховали сьогодні, 30 вересня, в Єрусалимі на Горі Герцля. Труна екс-голови країни була обгорнена в біло-блакитне полотно національного прапора.

Переса поховали на головному національному кладовищі Ізраїлю, повідомляє Інтерфакс з посиланням на західні ЗМІ. У жалобних заходах взяли участь глави держав та урядів багатьох країн світу. Серед них був і президент США Барак Обама, який нагадав про внесок Переса у справах миру та його заслуги перед ізраїльським народом.

"Перес показав, що справедливість і надія є головними в ідеї сіоністського проекту", - сказав Обама під час промови на офіційній церемонії прощання з екс-президентом Ізраїлю.

Окрім цього, очільник США звернувся до влади Ізраїлю із закликом продовжити справу, яку розпочав Перес, щоб досягнути тривалого миру з сусідніми державами.

"Присутність тут палестинського лідера Махмуда Аббаса - це нагадування про те, що мир ще не досягнуто", - заявив президент Сполучених Штатів.

Нагадаємо, у середу, 28 вересня, колишній президент Ізраїлю, лауреат Нобелівської премії миру Шимон Перес пішов з життя у віці 93 років внаслідок хвороби у Тель-Авіві.

13 вересня колишній президент Ізраїлю Шимон Перес переніс інсульт і потрапив до лікарні "Тель-ха-Шомер". Перес перебував у стабільному стані, у повній свідомості і проходив лікування, але з часом стан його здоров'я почав погіршуватися. Однак медики все одно мали надію на одужання екс-президента.

Після смерті Перес став донором. Рогівку ока Шимона Переса передадуть до центру трансплантації Ізраїлю. Таким, кажуть рідні, було його останнє бажання.

Провести екс-президента Ізраїлю в останню путь зібралися лідери з багатьох країн світу

Провести екс-президента Ізраїлю в останню путь зібралися лідери з багатьох країн світу

Повʼязані теми:

Наступна публікація