У ЄС подовжили санкції проти Росії до кінця січня 2017 року

У ЄС подовжили санкції проти Росії до кінця січня 2017 року

Фото: Getty Images

Проте це рішення має бути остаточне ухвалене Радою ЄС

Постійні представники Європейського Союзу подовжили економічні санкції проти Росії через її дії в Україні ще на півроку.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні у рамках Комітету постійних представників країн-членів ЄС (COREPER), повідомили УНІАН у Раді ЄС.

"Ми можемо підтвердити, що COREPER погодив подовження запобіжних заходів у світлі дій Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні, та подальшої оцінки виконання Мінських домовленостей", - заявили в Раді ЄС.

Санкції подовжені ще на півроку, а саме до 31 січня 2017 року. Це рішення має бути остаточне ухвалене Радою ЄС. Поки що дата того засідання не відома, але очікується, що це відбудеться до кінця липня.

Як раніше повідомляла The Wall Street Journal, в тому випадку, якщо дипломати домовляться з питання подовження санкцій проти фінансового, енергетичного і оборонного секторів проти Росії, то міністри у справах ЄС формально підпишуть відповідний документ в п'ятницю, 24 червня.

Нагадаємо, що після анексії Криму і початку збройного конфлікту на Донбасі США, Євросоюз і ще кілька держав в кілька етапів застосували до Росії економічні санкції. В останні кілька місяців деякі європейські політики почали обговорювати можливість їх послаблення або зняття.

Зауважимо, що міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц вважає, що для Євросоюзу настав час знайти точки дотику з Росією. Він закликав ЄС рухатися в напрямку поетапного зняття санкцій.

17 червня Рада ЄС подовжила санкції проти окупованого Криму на 12 місяців. Санкції стосуються заборони на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестицій в окупований півострів і експорту певних товарів і технологій в Крим. 

Санкції проти Росії подовжать іще мінімум на півроку

Санкції проти Росії подовжать іще мінімум на півроку

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація