В ЄС відхрестилися від звинуваченнь Ердогана у невиплаті грошей у рамках міграційної угоди

В ЄС відхрестилися від звинуваченнь Ердогана у невиплаті грошей у рамках міграційної угоди

Фото: Reuters

До кінця місяця Брюссель виплатить Анкарі 2,1 мільярда євро.

В Європейській комісії відкинули звинувачення президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, про невиконання фінансових зобов'язань за угодою з питань біженців.

Про це інформує DW.com.

Офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Шинаси заявив, що ЄС вже виділив Туреччині близько 740 мільйонів євро на надання допомоги мігрантам. Він зазначив, що до кінця місяця Брюссель виплатить Анкарі 2,1 мільярда євро з обіцяних в 2016 році 3 мільярдів фінансової підтримки.

Нагадаємо, що раніше президент Туреччини заявив, що ЄС виплатив тільки один-два мільйони євро з обіцяних трьох мільярдів. За словами Ердогана, Туреччина розмістила в країні близько 2,7 млн біженців з Сирії і витратила на їхнє утримання майже 11 мільярдів. Ердоган задався питанням: чи дотримуються європейські лідери своїх обіцянок, і звинуватив їх у нещирості.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Федеріка Могеріні заявила, що надзвичайний стан дає турецькій владі найширші повноваження в управлінні країною. Але при цьому вона повинна поважати верховенство закону і неухильно дотримуватися прав людини та основних свобод.

Лідери ЄС нагадують, що призупинення дії європейської конвенції з прав людини може бути здійснено лише відповідності до чинних правил. Надзвичайний стан дає майже необмежену владу президента Ердогану.

В ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людей.

В Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація