Ватажок "Ісламської держави" вперше прокоментував російські авіаудари

Ватажок "Ісламської держави" вперше прокоментував російські авіаудари

Аль-Багдаді перервав мовчання, щоб прокоментувати авіаудари з боку Росії і коаліції. / Фото: YouTube

Аль-Багдаді перервав семимісячне мовчання.

Ватажок терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді записав 24-хвилинне аудіозвернення, в якому прокоментував авіаудари з боку російської авіації і проамериканської коаліції.

Аль-Багдаді заявив, що очолюване ним угруповання не ослабло і не здало позицій, незважаючи на повітряні удари російських ВКС і міжнародної коаліції на чолі з США, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Ватажок бойовиків ІДІЛ запевняє, що дії Росії і коаліції ще більше зміцнили бойовий дух джихадистів.

Аудіозвернення аль-Багдаді - перше за останні сім місяців. В останній раз він звертався до своїх послідовників у травні. Після цього почали з'являтися чутки про його поранення і загибель, проте, як бачимо, вони не підтвердилися.

Зазначимо, що незважаючи на бадьорі заяви аль-Багдаді, територія, контрольована терористичним угрупованням "Ісламська держава", між 1 січня та 14 грудня 2015 року зменшилася на 14% - на 12 тис. кв км.

Втрати "ІД" в 2015 році включають в себе великі ділянки на північному кордоні Сирії з Туреччиною, включаючи пункт перетину кордону в Таль Абьяд, який був головною точкою доступу угруповання до турецького кордону з їх фактичної столиці в місті Ракка.

Інші істотні втрати в Іраку включають місто Тікріт, нафтопереробний комплекс Бейджі, а також ділянку головної магістралі між Раккою і Мосулом, що ускладнило передачу товарів і бойовиків між двома містами.

У той же час бойовикам в цьому році вдалося захопити Пальміру в Сирії, а також міста Рамаді і Анбар в Іраку.

У 2014 році "Ісламська держава" захопила частину території Сирії та Іраку і проголосила там халіфат. З серпня того ж року міжнародна коаліція з 65 країн на чолі з США проводить бомбардування території Іраку і підтримує курдські сили. Росія почала повітряну операцію проти ісламістів в Сирії з 30 вересня

Втрати Ісламської держави

Повʼязані теми:

Наступна публікація