Вбивця російського посла в Туреччині був поліцейським – Reuters

Вбивця російського посла в Туреччині був поліцейським – Reuters

Фото: Reuters

Вбивця перед тим, як відкрити вогонь показав посвідчення співробітника поліції

Чоловік, який у понеділок, 19 грудня, вбив в Анкарі посла Росії в Туреччині Андрія Карлова, працював у місцевій поліції. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Раніше ЗМІ писали, що вбивця перед тим, як відкрити вогонь показав посвідчення співробітника поліції. Спочатку озвучувалася версія, що він показував підроблені документи.

Пізніше Мер Анкари Мелік Гекчек підтвердив інфорамацію про те, що вбивця - співробітник правоохоронних органів. "Нападник - поліцейський", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, в Анкарі 19 грудня на фотовиставці був застрелений посол Росії в Туреччині Андрій Карлов — просто під час виступу дипломата у зв'язку з відкриттям експозиції.

Після цього вбивця, розмахуючи пістолетом, виголосив промову; очевидці повідомляють, що він кричав "Забирайтеся!" і називав свої дії помстою за Алеппо. 

Росія кваліфікує вбивство посла РФ у Туреччині Андрія Карлова як теракт. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова. "Ми кваліфікуємо, що трапилося як терористичний акт, перебуваємо на зв'язку з турецькими офіційними особами, від яких отримали запевнення в тому, що буде проведено ретельне всебічне розслідування. Вбивці будуть покарані", - наводить ТАСС цитату Захарової.

Вона додала, що РФ підніматиме питання щодо вбивства дипломата в Анкарі у Раді безпеки ООН. "Сьогодні ж це питання буде поставлено перед членами РБ ООН. Тероризм не пройде. Ми будемо рішуче з ним боротися", - наголосила представниця МЗС.

Андрій Карлов працював послом РФ в Туреччині з липня 2013 року. У 1976 році він закінчив факультет міжнародних економічних відносин МДІМВ МЗС СРСР, в тому ж році він почав працювати на дипломатичній службі.

У 1976-2008 роках Карлов обіймав різні посади в центральному апараті зовнішньополітичного відомства та за кордоном. З 2001 по 2006 рік працював послом РФ в КНДР. У 2007-2009 роках був заступником директора консульського департаменту МЗС Росії.

У 2009-2013 роках він був директором цього департаменту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація