Вбивство Жиліна могло бути операцією прикриття для цінного агента російських спецслужб – Геращенко

Вбивство Жиліна могло бути операцією прикриття для цінного агента російських спецслужб – Геращенко

Фото: Вести

Лідера "Оплоту" підозрювали в замаху на вбивство Кернеса.

Народний депутат України Антон Геращенко вважає, що вбивство терориста Євгена Жиліна могло бути операцією прикриття.

"Це чи правда, яку потрібно перевірити, чи операція прикриття для цінного агента російських спецслужб", - написав депутат у Facebook.

Геращенко нагадав, що Жиліна підозрювали в організації невдалого замаху на вбивство мера Харкова Геннадія Кернеса.

"Причетність Євгена Жиліна до організації невдалого вбивства мера Харкова Геннадія Кернеса з мотивів помсти, була однією з версій слідства", - написав нардеп.

40-річний Євген Жилін служив в МВС України, СБУ та УБОЗ. З 2005 по 2007 роки він провів у СІЗО за підозрою в участі у підриві машини секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса, але потім всі звинувачення з нього були зняті.

Жилін був ватажком проросійської організації "Оплот", яка довгий час діяла під виглядом бійцівського клубу. Члени організації брали активну участь в антимайдані, а з початком війни на сході України стали воювати на боці бойовиків "ДНР" і "ЛНР". На території, окупованій донецькими сепаратистами, був створений батальйон "Оплот", яким керував нинішній ватажок угруповання "ДНР" Олександр Захарченко.

Також члени "Оплоту" підозрюються в декількох терактах на території Харкова.

Лідер "Ополту" Євген Жилін перебуває в розшуку, за даними МВС, він втік з України ще в лютому 2014 року. Жилін підозрюється в злочинах, передбачених кількома статтями Кримінального Кодексу України - ст. 260 (створення незаконного збройного формування), ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму), також Жилін підозрюється в розкраданні бюджетних коштів на суму 100 млн грн.

Увечері в понеділок, 19 вересня, за повідомленнями російських ЗМІ, в підмосковному ресторані "Вітерець" кілер убив лідера терористичного угруповання "Оплот" українця Євгена Жиліна, а також важко поранив його супутника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація